Het kruiden-frequentie-experiment

  1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Ayurveda
  6. /
  7. Het kruiden-frequentie-experiment

De verrassende energie van planten

Zoals bekend wordt in de Ayurveda veel met kruiden gewerkt. Kruiden die niet alleen gerechten kleur, geur en smaak geven, maar ook heilzaam zijn voor de spijsvertering. Ze helpen het lichaam om datgene wat je eet beter te kunnen verteren, op te nemen en af te voeren wat niet benut kan worden.

Kruiden als remedie

Daarnaast worden de specifieke eigenschappen van planten ingezet voor behandeling van klachten. Soms wordt alleen het blad van een plant gebruikt, soms de wortel en in andere gevallen alle delen van de plant.

Vormen van toepassing

Er zijn vele vormen waarin planten worden toegepast. Een kruid of kruidenmengsel kan gedroogd en gemalen worden ingenomen, als thee worden gedronken, als tinctuur worden opgenomen. Of met behulp van een olie zoals sesamolie op de huid worden aangebracht om zo door het lichaam te worden opgenomen.

Kan het soms ook energetisch?

Al langere tijd werk ik met frequenties. Dat kunnen frequenties zijn van metalen zoals zilver, goud, platina etc. en alle andere elementen uit het periodiek systeem. En ook frequenties van vitaminen, mineralen en voedingszuren. Alles heeft z’n eigen trilling of frequentie, waardoor we kunnen aanvoelen of invoelen welk effect dit heeft.

In het kort: A + B = C.
Wanneer ik (A) in contact kom met iets (B) heeft dat een effect (C) op mij. Daarbij kan (B) van alles zijn dat onze zintuigen registreren via horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Hier komt nog een aspect bij: alles wat we eten en drinken en via de spijsvertering in ons lichaam wordt opgenomen heeft een effect op ons gestel. Dat kan heilzaam, neutraal of negatief zijn.

Wat kun je daarmee

Wanneer je energetisch vooraf kunt afstemmen op een mogelijkheid en ervaart welk effect dat op je heeft, geeft dat je een voorsprong op de fysieke ontmoeting ermee. Het geeft je de mogelijkheid om je voor te bereiden op de “ontmoeting”. Zo kun je keuzes maken die beter bij je passen.

Hoe zit het nu met dat experiment?

Op de foto is het blad van hartbladig maanzaad te zien. De plant is bekend onder de namen Tinospora cordifolia, Guduchi en Giloy. Dit is één van de kruiden die zo’n verrassend balancerende én vitaliserende uitwerking hebben.

Guduchi, doorsnede van de wortelOp de afbeelding links een doorsnede van de wortel van Tinospora cordifolia. Hierin kun je een overeenkomst zien met een chakra. Chakra betekent cirkel of wiel. Chakra’s zijn de geconcentreerde energiecentra van het lichaam en zijn draaiende wielen van energie.  Zij hebben de liefdevolle verantwoordelijkheid voor het opnemen, benutten en uitstromen van energie. Zo zijn de chakra’s van onschatbare waarde om ons op optimale niveaus te kunnen laten functioneren.

 

De tweede plant is Gymnema sylvestre, een houtachtige klimplant. Tenslotte kwam daar een samengesteld product bij, ter ondersteuning van lever en nieren.

Samen hebben de ze als fysieke werkingsgebieden: bloedsuikerspiegel, huid, lever, nieren, luchtwegen, energiehuishouding en gewrichten. Ook brengt het evenwicht in de gemoedstoestand.

De tot poeder gemalen kruiden heb ik in 3 afzonderlijke testbuisjes verpakt; deze kunnen samen in een buideltje in een broekzak worden gedragen. Naast een rustgevende werking op het zenuwstelsel, verbeterde aarding en contact met je Zelf, kan het ook een evenwichtiger bloedsuikerspiegel geven. Denk dan bijvoorbeeld aan Diabetes 1 en Diabetes 2.

Verantwoordelijkheid

Vanzelfsprekend is het van belang dat degene met Diabetes die ermee aan de slag gaat goed zichzelf kan testen en medicatie kan bijstellen. Vooraf overleg met de behandelend arts is dan ook mijn advies!

Doe je mee?

Wil je graag je voelende vermogens beter leren kennen én meer balans in lichaam en geest?

Dan kun je meedoen met dit ‘experiment’! Het woord experiment is bewust gekozen omdat het om jóuw ontdekkingsreis gaat: naar helderder voelen, evenwichtiger zijn en makkelijker de stappen op je eigen levenspad zetten.

Maak een afspraak

Wanneer je een afspraak maakt voor een kort consult, dan ontvang je niet alleen je eigen buisjes met buidel, maar leer ik je ook te onderscheiden wat de verschillende buisjes voor je doen en hoe je ze gaat gebruiken. Ik ben reuze benieuwd naar jouw ‘experiment’!

Naschrift

Zojuist hoor ik op de radio een gesprek over Ayahuasca en dat dit – naast spiritueel inzicht – o.a. evenwicht geeft in de gemoedstoestand.
Voor degenen die het pad van Ayahuasca niet op willen gaan is het dragen van een kruidenmengsel, dat naast helderheid en balans in het zenuwstelsel ook een evenwichtige gemoedstoestand brengt, misschien een interessant alternatief??