Lida Eydenberg

Marma therapeut
Ayurveda voedingscoach
Heldervoelend Life Coach

 

 1. Home
 2. /
 3. Over

‘Ik geef woorden aan het verborgen verhaal dat verteld wil worden’

Lida Eydenberg (1956), heldervoelend en sinds 1995 opgeleid tot natuurgeneeskundig- en energetisch therapeut. Als Life Coach begeleid ik mensen bij de vragen die zij op hun levenspad tegenkomen. Ik ben op zoek naar de puzzelstukjes en hoe deze in elkaar passen. Met passie voor heldere inzichten, en op eenvoudige en effectieve wijze herstellen van natuurlijk evenwicht. Wetend dat lichaam, geest en ziel een samenhangend geheel vormen.

Passie

Mijn kennis en ervaring met ayurveda in het westerse leven deel ik graag. Dat doe ik in de vorm van workshops en cursussen en individuele consulten voor ayurveda voedingsadvies. Lees meer over ayurveda en ervaringen van deelnemers aan de cursus.

Ayurveda

Vanuit de Ayurveda gezien vertegenwoordig ik het Pitta type met een gevoeligheid op Vata aspecten. Vooral in de herfst en vroege winter merk ik dat goed; dit is tenslotte het seizoen waarin Vata dosha dominant is. Zolang ik goed voor mijn Vata dosha zorg, zal Vata goed voor mij zorgen. Immers, Vata dosha komt als eerste in beweging en zet een proces van verandering in gang. Op zich is dit gunstig: iets dat stilstaat kan troebel worden, verstopt raken en vastlopen. Maar het kan ook het o zo belangrijke evenwicht verstoren en allerlei ongewenste processen in gang zetten. Daarom kies ik voeding die bij mijn spijsverteringstype én het seizoen van dat moment past, vers bereid, het liefst van lokale oorsprong. Verder zorg ik voor regelmaat en ben ik alert op overprikkeling.

Evenwicht tussen binnen en buiten, voelen en doen

Op vaste tijdstippen van de week bezoek ik een fitnessclub voor vrouwen, waar in kleine groepen een intensieve combinatie van fitness en steps wordt aangeboden. Zo zorg ik voor de nodige beweging als afwisseling met mijn werk. Na een aantal jaren yogalessen volgen, merkte ik dat mijn lichaam behoefte had een intensievere vorm van bewegen. In mijn praktijk zit ik voornamelijk en ben ik gericht op contact maken met de ander, invoelen, naar binnen keren, openstaan voor mijn heldervoelend zijn en de juiste woorden daarvoor vinden. Tijdens het geven van Marma behandelingen draagt ik zorg voor een veilige, serene ruimte waar stilte heerst en onvoorwaardelijkheid. Ook dan staat de cliënt en dat wat zich wil ontvouwen centraal. In dat proces heb ik mij niet te mengen, doe ik als het ware een stapje terug. Ruimte biedend door volledig aanwezig te zijn, zonder doelstelling of verwachting.
Wanneer ik een cursus geef of een individueel Ayurveda voeding- en leefstijladvies, kan ik naar hartelust mijn kennis delen, inspireren en “aanmoedigen”. Hoofd, hart en ziel komen daarin dus volop aan bod.
Dankzij de wekelijkse intensievere trainingen zorg ik nu ook beter voor mijn conditie, mijn bot- en spierweefsel. Dankjewel lichaam, voor je liefdevolle reminder!

Nautilus schelp: de weg naar binnen

Opleiding en ervaring van heden tot start in 1995

 • Assisteren bij Basistraining Marma therapie (Sri Sri Ayurveda, Weert)
 • Marma therapie, verdieping (Sri Sri Ayurveda, Weert)
 • Marma therapie, Certificaat behaald (Sri Sri Ayurveda, Weert)
 • Het geven van workshops en cursussen Ayurveda in het Dagelijks Leven
 • Energetische geneeskunde (opleiding en stage bij André Schaap, Oudkarspel)
 • HBO Medische Basiskennis (CPION / SHO diploma)
 • Ayurveda modules: Menopauze, Huidproblemen, Slaapstoornissen, Dementie, Voeding en gezondheid van kinderen, Burn-out, Spataderen, Darmbioom en vertering
 • Ayurveda voedingsleer I en II
 • Quantum-Allergy®, ref.
 • Quantum-Touch®, ref.
 • Bloesem remedies
 • NEI (Neuro Emotionele Integratie)
 • Healing en Reading

Huis van Bewust-Zijn

Huis van Bewust-Zijn biedt mogelijkheden om zich te ontwikkelen tot een platform. Een plaats waar verschillende werkvormen en disciplines samenkomen met als doel en intentie het ontwikkelen van bewust zijn. Heb je interesse of ideeën? Neem dan vrijblijvend contact op!

Locatie praktijk
Locatie