1. Home
  2. /
  3. Workshop
  4. /
  5. Workshops

Het vertrekpunt

Alle workshops bij Huis van Bewust-Zijn kennen hetzelfde vertrekpunt: ayurveda. Van daaruit leiden de workshops naar thema’s die allemaal een rol spelen in het dagelijks leven.

Al kent ayurveda haar oorsprong in India, de kennis en inzichten zijn even waardevol en effectief in het ‘moderne’ westerse leven. De recepten zijn smakelijk en vaak eenvoudig te bereiden. Het aantal ingrediënten dat je voor een recept nodig hebt is overzichtelijk. Alle ingrediënten zijn hier in de winkels te koop.

Je zult vrij snel inzicht krijgen in het temperament van je spijsvertering en dat van je eventuele huisgenoten. Vervolgens wordt je behendig in het toepassen van de opgedane kennis. Daarna ga je vanzelf gerechten die je al kent aanpassen, bijvoorbeeld door er (andere) kruiden en specerijen aan toe te voegen.

Thema’s

Een selectie van de thema’s die in toekomstige workshops aan bod kunnen komen:

Opbouw van de workshop

Om te beginnen ontvang je voorafgaand aan de workshop een vragenlijst per mail. Je vult de vragenlijst thuis in en neemt hem mee naar de workshop. Aan de hand van je antwoorden komt naar voren wat het temperament van je spijsvertering is.

Tijdens de workshop krijg je inzicht in de kwaliteiten van jouw spijsvertering en ook waar je gevoeligheden liggen. Naar gelang het thema van de workshop wordt ingegaan op de klachten die het meest voorkomen en hoe deze kunnen ontstaan. Vervolgens leer je hoe je met jouw spijsverteringstemperament deze klachten kunt voorkomen of verminderen. De adviezen zullen altijd komen in de vorm van aanpassingen in voeding- en leefstijl.

Betekent het dat “alles” anders moet?

Gewoonten veranderen is het lastigst voor bijna iedereen. Hoe gemotiveerd we ook zijn om onze gezondheid te willen verbeteren en klachten te verminderen. Daarom kies ik het liefst voor eenvoudige én doeltreffende aanpassingen. De boventoon is dat je voldoening en resultaat krijgt van wat je doet of laat. Dat je plezier haalt uit het toepassen van de adviezen. Dat je je letterlijk “rijker” voelt omdat je nóg meer inzicht hebt gekregen in hoe jij de dingen verteert. En vooral omdat je weet hoe je aanpassingen kunt doen die jouw lichaam en gezondheid ondersteunen.

Aandacht en kwaliteit

Er wordt gewerkt met een klein aantal deelnemers, waardoor er ruim de tijd is voor het dieper ingaan op vragen en ervaringen.
Denk ook aan de mogelijkheid om met een groepje vrienden / vriendinnen een workshop exclusief te boeken!

Tijd, locatie en bijdrage

De workshops vinden meestal ’s middag van 13:30 tot 16:30 uur plaats.
De locatie: Buerweg 4, Bergen NH.
Je bijdrage: € 35, inclusief diverse kruidenthee, lekkernij, naslagwerk + attentie.

Heb je interesse en staat je favoriete workshop (nog) niet op de agenda?
Neem dan contact op.

Aanmelding voor actuele workshop

Met het contactformulier via onderstaande knop