Workshop “Soepel door de menopauze!”

  1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Workshop
  6. /
  7. Workshop “Soepel door de...

Hoe zie jij de overgang?

Zie je er tegenop? Heb je vooral vervelende ervaringen gehoord en gezien in je omgeving?
Had je moeder en/of je oma er veel last van en “dus” zul jij dat ook wel hebben, denk je?

Opvliegers en andere ongemakken

Tijdens de menopauze kun je stemmingswisselingen hebben. Wanneer je er zelf niet bewust van bent, zal je omgeving je daar wel op wijzen. Je kunt overvallen worden door opvliegers. Ook slaapproblemen, ’s nachts zweten en gewichtstoename zijn veel gehoorde klachten.

De hormoonhuishouding

Als vrouw heb je het nog “tegoed”, zit je er middenin of heb je het achter de rug: de Menopauze.
Net als tijdens de puberteit is de menopauze een periode waarin de hormoonhuishouding een verandering ondergaat. Aangezien hormonen allerlei processen in het lichaam beïnvloeden en aansturen, kunnen deze veranderingen een aanzienlijke impact hebben. Zo kan je lichaam anders voelen en kun je sneller én heftiger op situaties reageren. Ook verandert je spijsvertering waardoor je dikker kunt worden. Zelf ben ik dankbaar dat de menopauze ongemerkt aan mij voorbij is gegaan. Dit motiveert mij des te meer om deze workshop met voorrang op de agenda te zetten!

Wat kun je vóór en tijdens de overgang doen om er soepeler doorheen te gaan?

Het is interessant om te weten welke mogelijkheden Ayurveda biedt om de effecten van deze veranderende hormoonhuishouding te verzachten. Welke mogelijkheden zijn er bijvoorbeeld om de intensiteit van de klachten te verminderen? En ook: kunnen we zelfs preventief te werk gaan en vooraf al maatregelen nemen?

Ayurveda biedt hulp

Ook wanneer je al in de overgang bent en er klachten of problemen van ondervindt! In de workshop “Soepel door de Menopauze” komen al deze aspecten aan bod en krijg je antwoord op je vragen. In een kleine groep krijg je inzichten en praktische tips aangereikt. De adviezen zullen per persoon verschillen!

Voor wie?

De workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema en graag wil weten hoe op een natuurlijke manier evenwichtig(er) de menopauze te laten passeren. Voorkennis over Ayurveda is handig maar niet noodzakelijk.

Workshops met wisselend thema staan op de pagina Agenda.