Workshop “Lekker slapen en fris weer op!”

 1. Home
 2. /
 3. Blog
 4. /
 5. Workshop
 6. /
 7. Workshop “Lekker slapen en...

Tussen de 40 en 60% van de inwoners van Nederland en België zegt te kampen met slapeloosheid of een andere slaapstoornis

Goed slapen en uitgerust wakker worden is voor velen (helaas) niet vanzelfsprekend!

Slaapstoornissen zijn onder andere:

 • nachtmerries
 • rusteloze benen
 • problemen met in slaap komen
 • niet kunnen doorslapen
 • lang slapen maar niet fit wakker worden

Er zijn veel oorzaken voor deze klachten of stoornissen op te noemen. Belangrijker is de vraag: wat kun je zelf doen om beter te slapen en frisser wakker te worden?
In deze praktische workshop krijg je waardevolle inzichten en tips!

Je temperament bepaalt je nachtrust

In deze workshop kijken we naar de verschillende spijsverteringstypen Vata, Pitta en Kapha, ook wel dosha’s genoemd. Wanneer je eenmaal doorhebt wat het temperament van je spijsvertering is, wordt duidelijk welke gewoonten bij je passen en welke juist niet. Gewoonten zijn te vinden in alle facetten van het leven: voeding, leefstijl, dag- en nachtritme, werk en vrije tijdbesteding, levenshouding, gedachten en overtuigingen. Begrijpelijk dus, dat je je gezondheid via al deze facetten van het leven kunt beïnvloeden. Des te meer keuzes passen bij je natuurlijke aanleg, des te beter zullen je lichaam, geest en ziel hierop reageren.

Lekker slapen beïnvloedt je hele leven!

Veel van deze levensfacetten komen aan bod in de workshop “Lekker slapen en fris weer op!”. Het al dan niet goed slapen heeft een enorme impact op onze algehele gezondheid. Daarom gaat de inhoud van deze workshop veel verder dan slapen alleen. Het kan zomaar de ommekeer zijn in een zoektocht naar verbetering van je gezondheid!

Voor wie?

Voor iedereen die zich herkent in één of meerdere punten in de opsomming bovenaan het artikel. Ook wanneer je nu denkt “best wel lekker” te slapen, is het een uitdagende gedachte om met de nieuwe kennis en inzichten te gaan ervaren of dat werkelijk zo is! Enige kennis van ayurveda is handig maar niet noodzakelijk.

Workshops met wisselend thema staan op de pagina Agenda.