1. Home
  2. /
  3. Workshop
  4. /
  5. Workshop “Helderheid en gezonde...

Kunnen we de gezondheid van onze hersenen beïnvloeden en Alzheimer voorkomen of afremmen?

Vanuit Ayurveda gezien zijn op deze vraag zeker antwoorden te geven!

Alzheimer is een vorm van dementie. Het merendeel – zo’n 2/3 deel – van de patiënten is vrouw. Daarbij komt, dat de zonen en dochters van een moeder met Alzheimer een grotere kans hebben deze ziekte ook te ontwikkelen. Van onze moeder erven we namelijk de kenmerken van de zachte weefsels in het lichaam, waaronder de hersenen.

Terugkomend op de vraag of wij de gezondheid van onze hersenen positief kunnen beïnvloeden is het antwoord: ja, we kunnen de ontwikkeling van het ziekteproces vertragen. Het meest gunstig pakt dat uit wanneer we hiermee vroeg beginnen. In het vroege stadium is de invloed van de ziekte op leren, geheugen, denken en planning al merkbaar, terwijl het misschien nog 20 jaar zal duren voordat de ziekte wordt vastgesteld.

Voor wie?

De workshop “Helderheid en gezonde geest” is voor iedereen met interesse in het onderwerp. Met name komen inzichten aan bod welke voeding en gewoonten (leefstijl) gunstig zijn voor de hersenen en de functies van de hersenen.

Workshops met wisselend thema staan op de pagina Agenda.