1. Home
  2. /
  3. Workshop
  4. /
  5. Workshop “Omgaan met burn-out”

Wat is burn-out?

Mensen met burn-out zitten met een last die ze niet meer kunnen dragen. Toch gaan ze door. Dan kan het gebeuren dat hun lichaam uit balans raakt en zichzelf probeert te beschermen door “de thermostaat” wat lager te draaien. In deze beeldspraak is “de thermostaat” feitelijk de draagkracht van de persoon die het betreft. Kort gezegd: men is over de eigen grenzen gegaan.

Wat is het gevolg

Door deze omstandigheden raakt de persoon ontkoppelt van:

  • z’n kwaliteiten
  • de eigen-wijsheid (intuïtie)
  • zichzelf

Hoe raken we toch zo uit balans?

Eén van de belangrijkste factoren is de gejaagdheid van het westerse leven. Tijd is geld, er zijn altijd deadlines, de weekends moeten gevuld zijn met activiteiten. Er is meer een gerichtheid op “kwantiteit” (hoe meer hoe beter) dan op “kwaliteit”.

Wat biedt deze workshop?

In deze workshop komt aan bod:

  • welke factoren maken dat we onze grenzen overgaan
  • hoe herkennen we de signalen van het bereiken of overgaan van onze grenzen
  • wat helpt om weer terug te komen bij ons eigen, natuurlijke draagvermogen

De visie van Ayurveda is, dat psychische aandoeningen via het lichaam behandeld kunnen worden. Naast de verhelderende inzichten, wordt daarom vooral ingegaan op voeding- en leefstijl aspecten die rust brengen in lichaam en geest.

Voor wie?

De workshop “Omgaan met burn-out” is voor iedereen die te maken heeft (gehad) met het onderwerp.

Workshops met wisselend thema staan op de pagina Agenda.