1. Home
  2. /
  3. Heldervoelend coachen
  4. /
  5. Heldervoelend coachen

Invoelen en verwoorden van emoties met behulp van heldervoelend coachen

Herken je de mogelijkheid dat in je lichaam ervaringen en emoties liggen opgeslagen? Alsof zij daar, op die plek, bevroren zijn?

Het overgrote deel van mijn werk bestaat uit het invoelen en verwoorden van emoties en gevoelsaspecten die in het lichaam zijn opgeslagen als celgeheugen. Dit wordt ook wel “trauma” genoemd.

Deze niet verwerkte ervaringen uit het (recente) verleden worden als herinneringen opgeslagen en telkens weer doorgegeven aan de volgende generatie cellen. Uiteindelijk leidt dit tot (fysieke) klachten. Dit is nu eenmaal de manier waarop ons lichaam aan de bel kan trekken. In de hoop dat wij begrijpen waar het precies om gaat. Maar het doorzien van de werkelijke oorzaak van de klacht is niet altijd gemakkelijk. 

Inspirerende woorden van Djelal al-din Rumi, Perzisch dichter en mysticus:

“There is a voice that doesn’t use words. Listen.”

Verborgen verhaal

De boodschap achter de klacht – de ware betekenis ervan – vind je doorgaans niet in een lijstje op internet. Was het maar zo simpel: hier doet het pijn, dus dìt is de oorzaak en zó los je het op. Dat is de reden waarom veel behandelvormen en toegepaste middelen niet werkelijk de klacht kunnen verhelpen, maar eerder de symptomen verzachten. Juist door het benoemen en erkennen van deze opgeslagen emoties kan het lichaam ze loslaten. Het lichaam is altijd dankbaar voor de erkenning van het trauma dat zo intens ervaren is. Het effect van het loslaten ervan kan direct merkbaar zijn. Bijvoorbeeld doordat de (fysieke) klacht veel minder of helemaal niet meer aanwezig is. Vaak wordt dit al tijdens het consult, of korte tijd daarna opgemerkt. NB: het is hier het lichaam dat (de herinnering aan) de emotie loslaat. Dat is totaal iets anders dan te horen krijgen dat je iets moet “loslaten” of “een plekje geven”. Zo’n goed bedoeld advies kan eerder tot irritatie leiden.

De functie van emoties

Zelf heb ik alleen contact met de emoties die in de cellen liggen opgeslagen. In principe weet ik niet waarmee een specifieke emotie te maken heeft. Dat hoeft ook niet. De cliënt weet aan de hand van wat ik vertel precies waar ik het over heb, met welk aspect in het leven deze emotie te maken heeft. Hierdoor ervaart niet alleen het lichaam herkenning en erkenning, maar krijgt de cliënt zelf ook een helder inzicht in datgene in haar of zijn leven dat toe is aan verandering, aan transformatie.

Emoties zijn dus niets anders dan energieën die door je heen trekken. Het zijn in principe neutrale energieën, waar jij betekenis aan geeft.

Wanneer je ze onderdrukt, afwijst, vervormt of vasthoudt gaan ze tegen je werken. 

Wanneer je ze vrij kunt laten stromen, maken gevoelens het leven rijker en kunnen ze je informatie geven en je een richting wijzen. Jezelf emotioneel “opschonen” wil zeggen dat je vrij bent, dat je met je emoties niet aan anderen of aan gebeurtenissen haakt en blijft vastzitten. Dan maak je ze tot een fijn afgestemd instrument waarmee de ziel haar bedoelingen kenbaar kan maken.

Lees een persoonlijke ervaring met lichaamswijsheid en een Ervaring met Heldervoelend Coachen op een beurs.

Frequentie remedies

De korrels die ik aan het eind van een consult meegeef dragen een frequentie, ook wel “trilling” genoemd. Deze frequentie is op de cliënt afgestemd en ondersteunt juist op die aspecten die tijdens het consult zijn behandeld. Bijvoorbeeld door oude, verzwarende en ontmoedigende processen om te zetten in nieuwe, frisse, vitale ervaringen die je op je pad van heel-zijn brengen.

Coaching op afstand

Ben je niet in staat om te reizen of is de afstand naar mijn praktijk lastig te overbruggen? Dan is coaching op afstand ook mogelijk in een beeldbel sessie. Afstand is geen bezwaar omdat mijn heldervoelend-zijn is afgestemd op jouw frequentie. De tarieven voor coaching op afstand zijn gelijk aan coaching in mijn praktijk. Je ontvangt daarbij ook een frequentie remedie die op jouw energieveld is afgestemd.