Blog

Het temperament van je spijsvertering

Het temperament van je spijsvertering

Het belang van een goede spijsvertering Ayurveda gaat uit van het standpunt dat vele, zo niet alle, ziekten voortkomen uit een onevenwichtig functionerend spijsverteringssysteem. Wanneer we weten hoe we het beste omgaan met ons verteringssysteem en...

Lees meer
Hemelse Havermout

Hemelse Havermout

Een heerlijk ontbijt waar je spijsvertering lekker lang mee doet Start je dag met een warm, zacht zoet en mild kruidig ontbijt. Het is zeer geschikt voor het koude, wisselvallige seizoen. Voor wie bekend is met Ayurveda: aanbevolen voor vata’s en...

Lees meer
De 6 smaken en hun kwaliteiten

De 6 smaken en hun kwaliteiten

Ken de 6 Smaken De Ayurvedische keuken kent de 6 smaken zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang. Zoet zorgt voor de opbouw en ontwikkeling van vitaliteit en levert de noodzakelijke koolhydraten, vetten en eiwitten. Bitter en scherp bevorderen de...

Lees meer
Voeding en de 6 smaken

Voeding en de 6 smaken

  In welke voeding zijn de smaken te vinden? Nu er meer duidelijkheid is over de 6 smaken en hun kwaliteiten, is de vraag in welke voeding deze smaken te vinden zijn. Het antwoord hierop is te vinden in onderstaand overzicht, dat niet volledig is...

Lees meer
Mung dal weken en wassen

Mung dal weken en wassen

Wat is dal Dal wordt ook geschreven als dahl, daal en dhal. Het is een gerecht uit de Indiase keuken dat is gemaakt van peulvruchten – gedroogde linzen, erwten en bonen – die ontvliesd en gebroken zijn. Het woord komt van de Sanskriet werkwoordstam...

Lees meer