1. Home
  2. /
  3. Workshop
  4. /
  5. Workshop “Gezonde en stralende...

Je huid is de spiegel van je gezondheid!

Is je huid droog, ruw, olie-achtig, gevoelig, vroegtijdig verouderd? Heb je last van allergieën, acne, eczeem?
Hoe kun je huidproblemen voorkomen en behandelen?

Je huid is de grens tussen je binnenwereld en de buitenwereld

Vaak wordt gezegd: de huid is ons allergrootste orgaan qua oppervlak. Bij een volwassene is dat 1,5 tot 2 m². En wat dacht je van het gewicht? Dat is inclusief onderhuids bindweefsel tussen 15 en 20 kg!
De huid bestaat uit 3 verschillende lagen die ieder verschillende functies vervullen. Afhankelijk van de plek op het lichaam kan de dikte van de huid aanzienlijk verschillen. Van voetzolen (ca. 3 mm) tot oogleden (minder dan 0,5 mm).

Contact- en beschermlaag

Je huid is – als buitenste orgaan – een beschermlaag. Hiermee sta je tenslotte in direct contact met de buitenwereld. Met de huid van je vingertoppen kun je de allerkleinste oneffenheden gewaarworden. Wanneer er een signaal binnenkomt dat je attentie vraagt kun je kippenvel krijgen. Ook kunnen je de rillingen over de rug lopen. Een subtiele aanraking met de huid van een ander kan vlinders doen fladderen in je buik.

Je huid als spiegel van je gezondheid

Een gezonde, zachte, soepele, egale huid is afhankelijk van zorg van binnenuit. Dat begint met voldoende water drinken en gezonde voeding eten. Maar wat is voor jou en je huid voldoende water? En welke voeding past juist bij jouw lichaamstype? Heeft je huid een detox nodig bijvoorbeeld?

Ayurveda biedt hulp, niet alleen preventief maar ook bij reeds ontstane “onregelmatigheden”!

Reken maar dat dit meer dan alleen goed is voor je huid: je algehele gezondheid vaart er wel bij! Helderheid “van binnen” wordt weerspiegeld in een stralende huid.

Inhoud workshop

  • basisinformatie over de opbouw van de huid en de functies van de weefsels
  • basisinformatie over de verschillende lichaamstypes zoals Ayurveda deze kent: Vata, Pitta en Kapha
  • inzicht welke van deze lichaamstypes bij jou het meest dominant is en welke kwaliteiten en gevoeligheden dit met zich meebrengt
  • tips en adviezen welke voeding en verzorging het beste bij jou en je huid passen

Antwoord op je vragen

Schrijf je in voor de workshop “Gezonde & stralende huid”. Daarin komen al deze aspecten aan bod en krijg je antwoord op je vragen. In een kleine groep krijg je inzichten en tips aangereikt vanuit de Ayurveda.

Voor wie?

De workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema en graag wil weten hoe op een natuurlijke manier goed voor de huid en algehele gezondheid te zorgen.
Enige kennis van Ayurveda is handig maar niet noodzakelijk.

Workshops met wisselend thema staan op de pagina Agenda.