Workshop “Voeding & gezondheid van kinderen”

  1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Workshop
  6. /
  7. Workshop “Voeding & gezondheid...

Voeding is één van de steunpilaren van een goede gezondheid

Belangrijk is dat de voeding die wordt gegeten óók goed verteerd kan worden.

In de eerste jaren van het leven maakt een kind stap voor stap kennis met alle mogelijke verschillen in voeding. In de eerste periode drinkt het melk. Na vloeibaar volgt zachte, vochtige, meer vaste voeding. Daarna leert het kind vast voedsel kennen. Op deze manier komen in de loop van de tijd alle vormen van voeding aan bod.

Smaken, texturen en voedingsstoffen

Ayurveda kent 6 verschillende smaken: zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang. Als eerste leert het kind de smaak zoet kennen, de smaak van (moeder)melk. Over het algemeen zijn mensen om die reden het meest te verleiden met zoete smaken. Denk maar aan de grote aantrekkingskracht van desserts.

Met de smaken en texturen krijgt het kind de verschillende voedingsstoffen binnen zoals eiwitten, koolhydraten en vetten.

Opbouw stap voor stap

Een evenwichtige opbouw van het voedingspatroon is van belang om ervoor te zorgen dat de voeding goed verteerd kan worden én dat het kind de benodigde bouwstoffen etc. binnenkrijgt.

In deze workshop komt de opbouw van de voeding stap voor stap aan bod. Daarbij ontvangen de deelnemers een mapje met documentatie en ook recepten die thuis bereid kunnen worden. De recepten zijn niet alleen voor het kind; ze zijn ook voor andere gezinsleden een smakelijke aanvulling op wat men gewend is.

Voor wie?

De workshop “Voeding & gezondheid van kinderen” is voor iedereen met interesse in het onderwerp.

Workshops met wisselend thema staan op de pagina Agenda.