- Home
- /
- Inspiratie
- /
- Minestronesoep uit de slowcooker
Verleidelijke geuren in je keuken
Een stevige soep die ook kinderen lekker zullen vinden. De groenten worden zachter en milder van smaak door ze langzaam te laten koken. Maak de soep veganistisch door de Parmezaanse kaas te vervangen door geroosterde pompoen- en zonnebloempitten.
Benodigde tijd
Voorbereidingstijd: 30 minuten (het boek vermeldt 15 minuten).
Bereidingstijd: 5 uur en 30 minuten.
Ingrediënten voor 4-6 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 knoflooktenen, geperst
- 2 bleekselderijstengels, in dunne plakjes gesneden
- 2 wortels, in de lengte gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- kleine handvol basilicum, de blaadjes geplukt, de steeltjes fijngehakt
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 800 gram cannellinibonen (uit blik), afgegoten en afgespoeld
- 1,25 liter groentebouillon
- 100 gram spaghetti, in stukken met een lengte van ongeveer 3 cm gebroken (optioneel)
- 2 courgettes, in de lengte in vieren gesneden en in dunne plakjes gesneden
- 35 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas, om erbij te serveren
- versgemalen zwarte peper
- zout naar smaak
Bereiding
- meng de olijfolie met de ui, knoflook, bleekselderij, wortel, de gehakte basilicumblaadjes (niet de blaadjes), tomatenblokjes, cannellinibonen en groentebouillon in de slowcooker en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe
- roer voorzichtig en kook de groenten en de bonen 5 uur op de lage stand
- voeg de spaghetti en de courgette toe en kook de soep nog 30 miniuten of tot de pasta en de groenten gaar zijn
- serveer de soep, bestrooid met de geraspte Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes
- of: zet de kaas en basilicumblaadjes in schaaltjes op tafel zodat ieder dit zelf kan toevoegen
Laat deze soep niet te lang staan na de bereiding omdat de pasta dan te gaar wordt!
Bron: Slow cooked vega, Katy Holder (100 vegetarische gerechten uit de slowcooker).
Wist je dat je ook een heerlijk rozijnen-notenbrood in je slowcooker kunt bakken?
Lees het recept.