Tong drum: klanken met subtiele, diepe werking

  1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Marma
  6. /
  7. Tong drum: klanken met...

Zachte klanken met trillingen die een diepe connectie maken

Bij toeval kwam ik een artikel tegen over de Tong drum, ook wel Tongue drum genoemd. De naam van deze drum kan verwarrend zijn. Ik vermoed dat deze verwijst naar de vorm van de uitsparingen in de drum. 

Elke tong van de drum heeft een andere grootte en daardoor een andere klank. Ook de grootte van de drum bepaalt hoe deze klinkt. Zelf heb ik bewust gekozen voor een goudkleurige RYTMZ drum van 25 cm doorsnede. De klanken zijn zeker diep, maar niet zwaar. Er is ruimte voor 11 tongen en daardoor een grotere variatie aan klanken dan bij een drum van 15 cm doorsnede met 8 tongen.

De drum kan worden bespeeld met de vingers en met een klankschaalklopper. Zelf gebruik ik twee kloppers die ik extra zacht heb gemaakt voor een subtiele klank.

Als bij een volgend toeval bleken de klanken van deze drum een heel fijne aanvulling te zijn op een Marma behandeling. De trillingen van de klanken komen zacht binnen en maken op een diepe laag contact. De Marma behandeling die daarna wordt gegeven wordt als diepgaand ervaren. Nog steeds op een zachte manier. 

Sindsdien geef ik voor elke Marma behandeling een korte klanksessie op de tong drum.
Deze aanvulling wordt als weldadig ervaren. Wat een mooie “toevallige” vondst!

Wat ervaren mensen bij het spelen van de tong drum?

Voordat de Marma behandeling start, wordt de tong drum bespeeld. Deze staat dan op het voeteneind van de behandeltafel.

“Bij de eerste klanken gingen mijn voetchakra’s open. Daarna voelde ik het ook in mijn handen”.

“Ik zakte nog dieper in de behandeltafel; ik wist niet dat ik nog dieper in mijn lichaam aanwezig kon zijn”.

“De trilling van de klanken ging door mijn voeten naar boven tot in mijn kruin en daar voorbij”.

“Ik kan me voorstellen dat het zo gaat in de engelenwereld”.

Beluister een geluidsfragment

Let op: klik op de driehoek links. Dan wijzigt de duur van de opname van 00:00 in 01:00 minuut en wordt het fragment afgespeeld:

 

Opname Dhanvantari mantra + tong drum

Ook hier geldt: klik op de driehoek links. Dan wijzigt de duur van de opname van 00:00 in 04:45 minuut en wordt het fragment afgespeeld: