Ayurvedisch voeding & leefstijl advies

 1. Home
 2. /
 3. Blog
 4. /
 5. Individueel
 6. /
 7. Ayurvedisch voeding & leefstijl...

Waarom een voedingsadvies?

Veel gehoorde redenen voor een voedingsadvies zijn: weinig energie, overgewicht, ondergewicht, gewrichtsklachten, opgeblazen gevoel, trage of onregelmatige stoelgang, huiduitslag, brandend maagzuur, allergieën, gevoeligheid voor depressies, burn out. Ook ondergewicht kan dus een reden zijn om naar je voeding- en leefstijl te kijken.

Los van specifieke klachten wordt ook aangegeven: ik zou graag willen weten welke voeding bij mijn lichaam past.

Relatie tussen voeding en gezondheid

Passende voeding en leefstijl zijn de pilaren van een goede gezondheid. De bouwstenen in je voeding spelen daarbij een belangrijke rol. Het karakter of ’temperament’ van je spijsvertering bepaalt, hoe je lichaam op ingrediënten en smaken reageert. En ook of het onmisbare voedingsstoffen kan opnemen. Hierin schuilt het risico dat tekorten aan vitale voedingsstoffen gaan ontstaan.

De gevolgen van niet passende voeding

Wanneer we voeding eten die niet bij ons past, zal dat ons lichaam stress geven. Datzelfde gebeurt wanneer we ons eten op een ‘verkeerde’ manier bereiden of combineren. Kortom: een voedingsstijl die niet bij je past, vergroot de kans op klachten en vervroegde veroudering!

Eten is “hot”

Er zijn ontelbare boeken geschreven over voeding. Elk seizoen duikt er wel een nieuw ‘dieet’ op, is er een succesboek op basis van een nieuwe vondst of juist een verwijzing naar hoe mensen in de oudheid aten. 

Waarom een persoonlijk advies?

Door zo’n groot aanbod met soms tegenstrijdige visies raak je al snel het zicht kwijt. Wat is waar? Geldt dat ook voor mij? Zou het niet logisch zijn dat voeding- en leefstijl heel persoonlijk is? Dat weliswaar in algemeenheden kan worden gesproken, maar dat daarnaast even zovele nuances aan te brengen zijn? Dat de algemeenheden het raamwerk vormen en die nuances nodig zijn om een persoonlijke inkleuring te geven aan wat jouw lichaam in jouw levensfase nodig heeft? Juist een individueel afgestemd voedingsadvies geeft je de handvatten om zelf en direct je gezondheid te verbeteren.

Wat brengt een persoonlijk Ayurveda voeding- en leefstijl?

Wanneer je stap voor stap met de adviezen aan de slag gaat, zul je aan je lichaam merken wat het effect van die veranderde keuzen is. Dat kan zijn: voeding makkelijker kunnen verteren, minder opgeblazen gevoel, minder winderigheid, meer energie, helderder hoofd, minder pijn of slijmvorming in het lichaam, verbetering van de huidconditie, verbetering stoelgang, een opgeruimder gevoel etc.
Lees meer over Ayurveda.

Wat kun je van een Ayurveda voedingsadvies bij Huis van Bewust-Zijn verwachten?

Een Ayurveda voeding- en leefstijl advies is altijd persoonlijk en biedt een duidelijke opbouw en structuur.

Uitgangspunt is het temperament van je spijsvertering. Gekeken wordt naar je hulpvraag en eventuele klachten. Er wordt rekening gehouden met je leef- en werksituatie. Vanzelfsprekend komt je huidige voedingspatroon ruim aan bod.
Lees ervaringen.

VIP Arrangement – de eerste afspraak

Voorafgaand aan de eerste afspraak van 1,5 uur ontvang je een vragenlijst die je thuis invult. Samen nemen we je informatie door. Daarbij krijg je inzicht in het karakter van je spijsvertering. En of je huidige voeding- en leefstijl daarbij aansluit. Is wat je nu eet en drink voedend en ondersteunend of geeft het stress? Daarna volgt wat je zelf anders kunt doen, zodat je je gezondheid op een natuurlijke manier ondersteunt.

Je gaat naar huis met een map met tips en heerlijke recepten en een startpakket met o.a. kruiden en specerijen. Hiermee kun je direct thuis aan de slag en je eerste nieuwe gerecht op tafel zetten.

Vervolgafspraken

Na 3 tot 4 weken volgt de tweede afspraak van 1 uur. Hierin bespreken we wat je in de tussentijd hebt opgepakt en wat dit je gebracht heeft. Vervolgens in hoeverre je je doelen al in zicht krijgt. Wat kan eventueel worden bijgesteld en waar heb je extra ondersteuning nodig?

Nog eens 3 tot 4 weken daarna volgt de 3e afspraak van een half uur. Deze is vooral om je aanvullende adviezen en tips te geven die je inspireren om vanaf nu zelfstandig je ontdekkingsreis te vervolgen.

Tussen de afspraken

Gedurende het arrangement – vanaf het eerste contact tot 4 weken na de derde afspraak – kun je per email je vragen voorleggen en krijg je per kerende mail advies.

Het VIP arrangement bestaat uit:

 • Uitgebreid consult van 1,5 uur
 • Consult van 1 uur
 • Kort consult van 30 minuten
 • Informatiemap inclusief recepten
 • Startpakket met o.a. kruiden en specerijen
 • Tussentijds mailcontact voor extra ondersteuning en bij vragen

Jouw investering

Wanneer je dit VIP Arrangement boekt, ontvang je naast extra ondersteuning 10% korting en betaal je slechts € 169 voor deze uitgebreide, persoonlijke begeleiding. Betaling bij de eerste afspraak, contant of digitaal met behulp van een betaalverzoek. De inzichten, de recepten, het startpakket en de intensieve ondersteuning geven je de juiste instrumenten om van dit arrangement een succes te maken. Tenslotte heb je een goede reden om je hieraan te verbinden: je gezondheid en welbevinden!

Hoe daarna?

Natuurlijk ben je na het VIP arrangement altijd welkom om een afspraak te maken wanneer je merkt dat je toe bent aan een verdere verdieping. Daarvoor gelden dan de standaard consult-tarieven.

Kan ik ook een enkele afspraak maken?

Zeker, dat kan. Maak dan een afspraak voor een Ayurveda voeding- en leefstijladvies. Tijdens een consult van 1,5 uur krijg je:

 • uitgebreide uitleg hoe het komt dat je gezondheid uit balans is geraakt
 • welke klachten nu of in de toekomst kunnen ontstaan
 • hoe je weer in evenwicht komt en dichter bij je eigen natuur
 • een map met inspirerende en smakelijke recepten

Je bijdrage hiervoor is € 80.

Locatie

Buerweg 4, 1861 CJ  Bergen.