Weerstandverhogende thee

Bij verkoudheid en griepvirussen

Ook wanneer je goed voor jezelf zorgt, voldoende uren slaapt, inspanning afwisselt met ontspanning en vers bereide maaltijden eet komt het wel eens voor dat je een verkoudheid of griep oploopt. Nu het Coronavirus heerst is er extra reden om ervoor te zorgen dat je immuunsysteem een flinke boost krijgt.

Zelfmaak recept voor weerstandverhogende thee

Dan is het fijn wanneer je zelf een drankje kunt maken op basis van kruiden en specerijen die je al in huis hebt of anders makkelijk in de supermarkt of biowinkel kunt kopen. Het recept dat ik hier met je deel is afkomstig van een ayurvedisch arts. Het is snel klaar, smaakt lekker en geeft je echt een oppepper.

 

Ingrediënten

  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 1/2 theelepel zoethout (niet bij hoge of verhoogde bloeddruk!)
  • 1/4 theelepel kardemom (1 – 2 peulen)
  • 2 kruidnagels
  • 10 – 15 blaadjes basilicum
  • 10 blaadjes munt
  • 2 – 3 koppen water

Bereiding

  • Breng het water in een steelpan aan de kook
  • Voeg gember toe en kook gedurende 2 minuten
  • Doe de hittebron uit
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en dek de pan af
  • Laat 3 minuten staan
  • Zeven en opdrinken

Tips

  • Drink deze thee 2 – 3 maal per dag, bijvoorbeeld na de lunch en na het avondeten
  • Bij voorkeur telkens vers bereiden

Ben je geïnteresseerd in gezonde en smakelijke recepten en wil je die graag op regelmatige basis ontvangen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse editie van Nieuws & Tips!

ingrediënten kruidenthee