1. Home
  2. /
  3. Marma
  4. /
  5. Marma ervaringen

Wat is dit bijzonder!

Soms kan iemand geen woorden vinden om te beschrijven wat ervaren is tijdens een Marma behandeling. Maar de meest gehoorde reactie na een Marma behandeling is wel: “Wat is dit bijzonder!”. Een deel van de Marma ervaringen volgt verder in dit bericht.

Mijn manier van werken

Dankzij mijn veelal (zeer) gevoelige cliënten heb ik ontdekt dat juist heel lichte aanrakingen een dieper contact mogelijk kan maken. Tijdens het geven van Marma wordt mijn heldervoelend vermogen op emotionele ballast niet aangesproken. Zo blijft de ervaring van de cliënt privé. Juist daardoor kan, dankzij het vrijer stromen van de energie, het herstel zich ongemoeid voltrekken.

Wat kan Marma voor je doen?

Marma komt uit de Ayurveda en is een zachte drukpuntmassage die door de kleding heen gegeven wordt. De behandeling is erop gericht het lichaam gezond te houden door blokkades op te ruimen, waardoor de energie in je lijf weer vrijuit kan stromen. 

Het verlicht pijn, kalmeert de geest, geeft focus, energie en positiviteit, vitaliseert de organen, verbetert de fysieke stabiliteit en is bovenal erg ontspannend.

Een greep uit de reacties na een behandeling

Ik voel me na de behandeling heerlijk ontspannen en relaxed. Lida heeft me met zorg en liefdevol behandeld en ik voel me gekoesterd. Wat een fijne behandeling is dit. Dankjewel!
Het is fijn om nog even alleen te genieten van mijn thee.

Ik ben een vrouw van 64 jaar en ik krijg inmiddels een jaar bijna elke maand een Marma behandeling bij Lida en dat is altijd een heerlijke ervaring, waar ik mij elke keer zeer op verheug. Ik word altijd heerlijk ontspannen van deze behandelingen. Ik weet nog dat ik meteen na mijn eerste Marma behandeling bij Lida, alle spanningen van de voorgaande periode eruit heb gehuild (nadat ik mijn arm had gebroken en dystrofie aan mijn hand had gekregen), dit was zo bevrijdend en ontstressend voor mij!
Nu een jaar later, had ik vandaag weer een extra bijzondere ervaring tijdens de Marma behandeling bij Lida. Terwijl ik al maandenlang in een stressvolle situatie heb gezeten, als mantelzorger voor mijn oude vader, die een paar maanden geleden is overleden, werd ik vanaf 1 januari op slag weer mantelzorger voor mijn oude, alleenstaande oom, die een herseninfarct heeft gekregen. En dit kwam erbij naast wat andere stressfactoren die ik nog steeds had, waardoor ik veel pieker, mij constant gespannen voel en veel vergeetachtiger ben.
In het begin van deze Marma behandeling lag ik nog steeds te piekeren… maar na een minuut of 10 begon mijn hoofd steeds makkelijker stil te worden en na 20 minuten kon ik niet meer piekeren en voelde ik de stress steeds meer uit mijn lijf gaan. Dit geweldige gevoel had ik jaren geleden precies zo gevoeld na een week in een klooster, waar we zwijgend 8 x per dag 20 minuten mediteerden in een groep bij een Zenmeester. Alleen in die week lukte het me pas na 2 dagen om niet meer te piekeren en kwam ik pas na 3 dagen zwijgend mediteren tot rust. Bij deze Marmabehandeling kreeg ik deze ervaring al na 3 kwartier! Ik kon tijdens de behandeling zelfs in het NU heerlijk genieten van alle marmapunten die Lida zacht en kundig aanraakte. Aan het eind van de marmabehandeling voelde ik me zelfs erg gelukkig en tevreden, iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden in mijn zeer gestreste situatie! Wat mij ook opviel na de behandeling was dat ik veel meer oog had voor de details om mij heen, zonder afgeleid te worden door gedachten. Ook toen ik naar huis reed genoot ik veel meer van de natuur en ik voel me nu nog steeds ontspannen en gelukkig!
Ik ben zéér dankbaar dat Lida met haar Top Marma behandelingen op mijn pad is gekomen! Dankzij haar behandelingen ontstress ik veel meer dan welke andere methode! De combi van de eeuwenoude wijsheid van Ayurveda met de kundige, unieke en liefdevolle manier van marmabehandelingen zoals Lida die geeft is een Gouden combi! Ik vind Lida de beste Ayurvedisch – marmatherapeut van Nederland 😊

Dank voor je heerlijke marma behandeling; het deed me goed! Ik wist niet dat ik nog dieper kon ontspannen.

Nu, na mijn tweede marma behandeling, ervaar ik dat de werking veel dieper gaat. Het is intenser en het is helemaal goed.

Je nam de druk weg waardoor ik meer ruimte voel. Ik voelde een brok weggaan. (Opmerking: daarna hoorden we beiden dat haar stem helderder en soepeler klonk).

Sinds tijden niet zo goed geslapen!

Heerlijk. Zen. Apart om door zulke lichte aanrakingen zo in rust te komen.

Heel fijn, ontspannend, verlichtend maar tegelijk weer grondend (of in balans gevoel). Soort yin yang. Verwarmend en thuis bij jezelf. Voor herhaling vatbaar.

Heel ontspannend en bijna magisch. Ik viel snel in slaap, was mij wel bewust van zeer zachte aanrakingen / nabijheid van Lida’s handen. Mijn handen tintelden en tijdens het rusten, toen ze weg was, tintelde mijn linkervoet; ik voelde stroompjes vanaf mijn knie. Voor mijn doen heb ik mij heel goed kunnen ontspannen. De warme dekens waren erg prettig.

Ik heb de behandeling zeer positief ervaren. Het was ontspannend, rustgevend. Gedachten die kwamen en weer gingen mochten er zijn. Ik voelde duidelijk de stroming van energie. Tintelingen die ik van binnen ervaarde als kippenvel met name in borstgebied. Kortom…. dankjewel lieve Lida.

Buitengewoon plezierig, ontspannen, veilig gevoel.

Ik heb de behandeling als heel liefdevol ervaren. Gevoel van heel ver weggeweest. Relaxed maar ook confronterend.

Heel mooi en zacht; weldadig!!

Erg fijn. Heel rustig en ontspannend. Subliem verzorgde behandelruimte. Alles was duidelijk en verzorgd. Dankbaar voor de verwennerij, rust, privacy én heerlijke thee.

Super, super fijn! Ik heb heel vaak gezucht! Dus spanning losgelaten….
Voel me nu heerlijk ontspannen. Heb behalve de zorgvuldigheid ook de liefdevolle aanraking ervaren. Dank je wel lieve Lida!

Heerlijk! Weldadig! Helend!

Ik heb zoveel gevoeld! Dit is zo bijzonder, ik zag kleuren en viel af en toe in slaap. Ik voelde het stromen. Heel fijn om mee te maken. Momenten van dichtbij mezelf meegemaakt én ontspanning.

De werking van de Marma behandeling was daarvoor al voelbaar, toen je de mantra zong!

Direct bij het begin, toen je je handen om mijn hoofd legde, voelde ik mijn voetchakra’s opengaan. En later, bij het aanraken van een ander punt, ook mijn handchakra’s.