Start cursus Kennismaking met Ayurveda

  1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Cursus
  6. /
  7. Start cursus Kennismaking met...

 

Vandaag start weer een cursus Kennismaking met Ayurveda · Kompas voor je gezondheid en welzijn.

 

Voor elke deelnemer ligt een lesmap klaar én een Startpakket voor een voedzaam en licht verteerbaar éénpansgerecht.
De deelnemers vullen de ingrediënten zelf aan met groenten naar keuze.

We werken met een kleine groep en kunnen daardoor de diepte en de breedte ingaan. Natuurlijk is er voldoende structuur en volgen de onderwerpen elkaar in een logische volgorde op. Verder is de lesstof licht verteerbaar, zoals je kunt verwachten bij Ayurveda. Tenslotte draait het bij Ayurveda – en dus ook in deze cursus – om vertering. Anders gezegd: in contact komen met de buitenwereld, daarmee afstemmen en bepalen of je het kunt verteren of niet.

Het begin

Voor de cursus start vullen de deelnemers thuis een korte vragenlijst in. Aan de hand van de antwoorden – en het gezamenlijk bespreken ervan – komt er duidelijkheid over de geboorteconstitutie (Prakruti) ofwel basisnatuur van ieder.

Dat we gaandeweg ons leven door ervaringen en omstandigheden kunnen afwijken van onze basisnatuur, zal de komende weken steeds duidelijker worden. De niet-balans situatie wordt Vikruti genoemd. Juist een niet-balans situatie leidt tot gezondheidsklachten en vervroegde veroudering.

Deze cursus geeft de deelnemers een waardevol kompas in handen waarmee ze gezonde keuzes kunnen maken die bij hen passen. Dat is genieten van gezonde voeding!

Lees meer over de inhoud van de cursus.
Wil je graag deelnemen aan de volgende cursus die in het najaar start? Geef dan even bericht, dan hoor je als eerste de planning.