Kennismaking met Ayurveda

Is het waar dat het temperament van je spijsvertering alles zegt over jou?

Ben je creatief met snelle gedachten? Ben je een vurig type met focus? Of een langzaam maar gestage bouwer die rust in de tent brengt? Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe benut je die ten volle? Waar liggen je gevoeligheden en hoe voorkom je dat je jezelf overvraagt of onderwaardeert?
In een kleine groep maken we kennis met Ayurveda. Op een hele fijne locatie.

Je zult versteld staan dat Ayurveda je een spiegel kan voorhouden! Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten?

De korte cursus Kennismaking met Ayurveda is daarvoor dé gelegenheid!

In 2 avonden leer je de basisprincipes van Ayurveda, zoals de 5 elementen en hun eigenschappen. Ook komen de 3 dosha’s aan bod: Vata, Pitta en Kapha. Met deze kennis ga je steeds meer van jezelf begrijpen. Simpelweg omdat alles in de natuur is opgebouwd uit diezelfde 5 elementen. In deze kwaliteiten ga je jezelf  herkennen! En begrijpen dat iedereen zijn eigen expressie en manier van reageren heeft.

Zoals bijvoorbeeld je reactie op bepaalde voeding. De één eet het liefst een scherp gekruid gerecht, terwijl bij de ander direct de vlammen uitslaan bij een beetje zwarte peper. Ook als het om weersomstandigheden gaat, hebben we meestal een duidelijke voorkeur: heet, warm, koel of ergens daar tussenin.

Hoe zou dat toch komen?

Het hoe en waarom is geen toeval! En ingewikkeld is het ook niet. Juist de betrekkelijke “eenvoud”, waarmee ook de natuur zich laat zien, maakt Ayurveda zo boeiend. Van belang is te weten dat deze kennis nog springlevend is, aan de wetenschap getoetst én heel goed toepasbaar in een modern westers leven. De essentie ervan wordt je allemaal duidelijk aan de hand van eenvoudige, herkenbare voorbeelden.

Wat heb je zoal aan deze kennis?

Je krijgt begrip voor de manier waarop jij reageert op alles wat je in het leven tegenkomt. En ook inzicht wat voor jou heilzaam is. Dat kan zijn: meer regelmaat, warmte en momenten van rust. Of wie weet past bij jou juist: minder routines, meer activiteit en beweging. Wanneer je manier van leven aansluit bij je eigen “natuur”, plak je méér gezonde, vitale jaren aan je leven!

Wat je misschien nog meer zou willen weten

Voordat we starten krijg je een vragenlijst toegestuurd. Je antwoorden geven informatie over de elementen die in jouw lichaam en persoonlijkheid het sterkst vertegenwoordigd zijn.

Als extra bonus is voor iedere deelnemer een korte individuele sessie Heldervoelend Coachen. Hierdoor krijg je (nog) meer inzicht in de expressie en wijsheid van je lichaam.

Gewerkt wordt met een kleine groep deelnemers. Hierdoor is er meer tijd en ruimte voor vragen of het uitdiepen van een bepaald vraagstuk.

De lesstof krijg je mee naar huis in de vorm van een samenvatting.

Toekomstige cursussen

Gebleken is dat cursisten behoefte hebben aan “meer”. Naar verwachting zullen toekomstige cursussen daarom bestaan uit 3 of 4 dagdelen. Mogelijk op zaterdagochtenden.
Het werken in kleine groepen zal blijven. Deelnemers ervaren dit als heel plezierig; onder andere omdat er meer ruimte is voor vragen en persoonlijke ervaringen.

Staat er nog geen nieuwe cursus ingepland op de Agenda pagina? Neem (ook) dan contact op en laat weten dat je geïnteresseerd bent. Het kan goed zijn dat er inmiddels een nieuw cursusblok in de maak is.

Aanmelding: met het contactformulier via onderstaande knop