Workshop “Soepel door de menopauze”

  1. Home
  2. /
  3. Workshop
  4. /
  5. Workshop “Soepel door de...

Hoe zie jij de overgang?

Zie je er tegenop? Heb je vooral vervelende ervaringen gehoord en gezien in je omgeving?
Had je moeder en/of je oma er veel last van en “dus” zul jij dat ook wel hebben, denk je?

Wat kun je vóór en tijdens de overvang doen om je eigen ervaringen gunstig te beïnvloeden?

Als vrouw heb je het nog “tegoed”, zit je er middenin of heb je het achter de rug: de Menopauze.
Net als tijdens de puberteit is de menopauze een periode waarin de hormoonhuishouding een verandering ondergaat. Aangezien hormonen allerlei processen in het lichaam beïnvloeden en aansturen, kunnen deze veranderingen een aanzienlijke impact hebben. Zo kan je lichaam anders voelen en kun je sneller, heftiger op situaties reageren. Zelf ben ik dankbaar dat de menopauze ongemerkt aan mij voorbij is gegaan. Dit motiveert mij des te meer om deze workshop als eerste op de agenda te zetten!

Opvliegers en andere ongemakken

Tijdens de menopauze kun je stemmingswisselingen hebben. Wanneer je er zelf niet bewust van bent, zal je omgeving je daar wel op wijzen. Je kunt overvallen worden door opvliegers. Ook slaapproblemen, ’s nachts zweten en gewichtstoename zijn veel gehoorde klachten.

Hoe kijkt Ayurveda hier naar?

Het is interessant om te weten welke mogelijkheden Ayurveda biedt om de effecten van deze veranderende hormoonhuishouding te verzachten. Welke mogelijkheden zijn er bijvoorbeeld om de intensiteit van de klachten te verminderen? Kunnen we zelfs preventief te werk gaan en vooraf al maatregelen nemen? Welke hulp biedt Ayurveda wanneer je al in de overgang bent en er problemen van ondervindt? Is er een verschil tussen de lichaamstypen Vata, Pitta en Kapha?

Ayurveda biedt hulp, ook wanneer je al in de overgang bent en er klachten of problemen van ondervindt!

In een kleine groep krijg je inzichten en praktische tips aangereikt vanuit de Ayurveda.

Antwoord op je vragen

Schrijf je in voor de workshop Hoe kijkt Ayurveda naar de Menopauze. Daarin komen al deze aspecten aan bod en krijg je antwoord op je vragen.

Voor wie?

De workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is het thema en graag wil weten hoe op een natuurlijke manier evenwichtig(er) de menopauze te laten passeren. Enige voorkennis over Ayurveda is aan te bevelen; bijvoorbeeld door het volgen van de 2-daagse cursus Kennismaking met Ayurveda.

De workshop zal worden gegeven in de tweede helft van het jaar.
Locatie: Bergen NH.
Zodra verdere details bekend zijn staat de workshop op de pagina Agenda.