Herfst voeding- en leefstijl

Vata seizoen

Gisteravond, tijdens de 4e cursusavond, kwam het Vata seizoen aan bod: de herfst en vroege winter. Vata verenigt de elementen lucht en ruimte in zich. Met deze elementen zorgt Vata onder andere voor verandering, beweging, kou en droogte. Hoe zorg je in dit wisselvallige en kouder wordende seizoen goed voor jezelf? In deze periode laat je liever de koude en rauwe gerechten zoals salades staan. In plaats daarvan kies je gevulde soepen en stoofschotels. Deze verwarmen en voeden het lichaam. Ze zorgen voor smeuïgheid, brengen rust en evenwicht.

Voor wie?

Dit advies geldt eigenlijk voor iedereen. Het “moderne” Westerse leven is op zich al gejaagd en hectisch genoeg. Denk alleen maar aan de impact van sociale media, “bucket lists”, het voortdurend onderweg zijn van de ene naar de andere activiteit en je weet genoeg!